otrdiena, 2015. gada 25. augusts

9 atziņas par un ap dzemdībām.

Šeit es vēlos padalīties ar savām atziņām, ko guvu, klausoties "The Better Birth 360 World Summit" intervijas ar dzemdību speciālistiem no visas pasaules. Šo interviju laikā pat jau zināmas lietas ieguva jaunu skanējumu manās sajūtās.

1. Katrai sievietei piemīt iekšējā inteliģence dzemdēt. Atliek vien noticēt un pieņemt, ka ķermenis zina un spēj laist pasaulē jaunu dzīvību. Tas, kas ir jāiemācās gaidību laikā- ļauties un paļauties šim procesam.

2. Kustības ir neaizvietojamas arī dzemdībās. Ļaujies, lai ķermenis vada!

3.Baiļu un stresa hormoni (piem., adrenalīns, kortizols) bloķē mīlestības hormona oksitocīna izdalīšanos. Tava izvēle- bailes vai mīlestība.

4. Glāsti, glāsti, glāsti- ļaujies mīlestības hormonam:)

5. Dzemdības ir īstais laiks ļauties, lai viss rit savu gaitu. Visu lielo sagatavošanās darbu veic grūtniecības laikā! Izvēlies vietu, kur jūties drošībā, un cilvēkus, kurus vēlies sev līdzās, lai spētu ļauties.

6. Runā par savām bailēm un padomā, kā varētu tās mazināt!

7. Pārim ir vērts jau grūtniecības laikā runāt par laiku, kad būs piedzimis mazulis. Jo būs skaisti un grūti reizē. Katru no vecākiem sagaida savi izaicinājumi. Taču kopīgas rūpes un spēja runāt par grūto- vieno.

8. Ir ļoti daudz dažādu atslābināšanās tehniku- izmēģini un atrodi savu! Var būt, ka dzemdībās gribēsies pavisam ko citu- ļaujies!

9. Pozitīvo stāstu nekad nav par daudz!!! Tie iedvesmo:)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru