trešdiena, 2016. gada 17. augusts

Vēderdejas gaidībās un radībās.



Vēderdejas grūtniecības un dzemdību laikā tiek dejotas pasaulē jau gadsimtiem ilgi.

Vēderdeju elementi ir ļoti dažādi. Taču lēnās apļveida un astoņnieka gurnu kustības ir sastopamas dažādos deju novirzienos visā pasaulē un viens no tiem ir vēderdejas. Tieši šīs ir tās kustības, kas var būt ļoti noderīgas gan gaidīšanas laikā, gan dzemdībās.

Ir sievietes, kas dabiski un neapzināti dzemdībās veic šīs gurnu kustības. Manuprāt, tie ir ķermeņa instinkti un sievietes „īstā zināšana”, kas viņas uz to pamudina, jo tas palīdz bērniņam ieņemt veiksmīgāko pozu dzimšanai.

Dzemdību speciālisti atzīst, ka vēderdeju kustību regulāra praktizēšana grūtniecības laikā palīdz sievietei gatavoties dzemdībām, kā arī ir ļoti noderīga dzemdību laikā.

Minēšu dažus no ieguvumiem:

· *Palīdz relaksēties un noņem stresu;
· * Palīdz bērniņam ieņemt optimālu pozīciju dzimšanai;
· *Ceļ sievietes pašapziņu un palīdz izjust savu ķermeni;
· *Uzlabo, kā arī palīdz uzturēt labu fizisko formu arī grūtniecības laikā;
· *Uzlabo līdzsvara izjūtu un koordināciju;
· *Atvieglo grūtniecības laika muguras sāpes;
· * Palīdz uzturēt formā iegurni;
· * Stiprina vēdera muskuļus.

Vēderdejas ir kā radītas sievietes ķermeņa koordinācijas veicināšanai. Tās palīdz atpazīt dažādos muskuļus, kas atrodas mūsu ķermenī. Tas arī ir viens no ļoti palīdzošajiem faktoriem dzemdībās- sava ķermeņa pazīšana.

Manuprāt, ļoti interesants ir fakts, ka, pat precīzi izpildot vēderdeju kustības un vienlaicīgi ļaujoties dejai, katrai sievietei šo kustību ārējā izpausme ir ļoti individuāla. Vērojot no malas, ir redzams sievietes „īpašais rokraksts” un ķermeņa grācija.

Gaidību laikā jāizvairās no ātrajām un asajām vēderdeju kustībām, kā arī dejošana nav ieteicama, ja sievietei ir sekojošas veselības problēmas: gestācijas diabēts, pre-eklampsija, placentas priekšguļa (Placenta Previa) vai arī bijusi priekšlaicīgu dzemdību pieredze.

Taču, ja sieviete ir vesela un ārsts ir atļāvis nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, grūtniece drīkst arī dejot vēderdejas. :)



Izmantotie resursi: www.natural-pregnancy-midwife.com
Foto: skillzot.com


Ar sveicieniem,
Anita.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru