trešdiena, 2016. gada 27. jūlijs

Par pieskāriena spēku.

Man patīk dzīvē visas vienkāršās lietas- patīk vienkārši ēdieni ar "tīru" garšu.Patīk žūstošas zāles, kā arī lietus smarža. Patīk, ka manā ikdienā jau gadiem ir iedzīvojušies Baha ziedi, jo tie ir augi, ko brīžam manu arī savā apkārtnē, bet izmaiņas notiek manī...
Taču šoreiz par vēl ko citu- vienkāršu un savā vienkāršībā unikālu- Tauriņu pieskārienu masāžu. Manuprāt, vismaigāko veidu, kā rast mieru sevī un mierināt tuvos, kā rast ceļu pie sevis un vienam pie otra. Tie ir pieskārieni- patīkami, maigi glāsti kopā ar masāžu- enerģijas masāžu. Man patīk iztēloties, kā mana enerģija (aura vai vēl kāds cits vārds, kas apzīmē to, ko mēs izstarojam) tiek kustināta, līdzināta, masēta un samīļota. Mūsu ģimenē šī masāža patīk gan lieliem, gan maziem. Tas ir viens no veidiem kā dalīties savā mīlestībā. Es bieži smejos, ka Tauriņpieskāriens rada atkarību, jo ir vēlme to piedzīvot atkal un atkal.

Ričards K. Overlijs nosauc situācijas, kurās Tauriņu pieskāriena masāža var palīdzēt dzemdībās, zīdaiņiem un bērniem:
* Lai palīdzētu atslābināties dzemdību laikā un atjaunotu enerģiju pēc dzemdībām;
* Lai palīdzētu bērna enerģijai izplesties pēc dzimšanas, integrēt dzimšanas pieredzi;
* Lai palīdzētu mātei/tēvam un zīdaiņiem/bērniem izveidot saikni;
* Lai atjaunotu saikni, ja māte un bērns tika izšķirti;
* Lai palīdzētu adoptētam bērnam izdziedināties un izveidot saikni;
* Lai atvieglotu zīdaiņu kolikas;
* Lai nomierinātu un/vai iemidzinātu hiperaktīvus bērnus.
Masāža var palīdzēt arī pieaugušajiem:
* Lai dziedinātu agrīno traumu atmiņas;
* Lai atjaunotu enerģiju pēc negadījumiem vai slimībām;
* Lai veicinātu saikni starp laulātajiem, vecākiem un bērniem;
* Lai veidotu saikni starp ķermeni un garu;
* Atrodiet paši savus lietojuma veidus!
Vēl piebildīšu, ka arī grūtniecības laikā šī masāža var būt ļoti palīdzoša.

Manis pašas pieredze rāda, ka mums ikdienā bieži vien pietrūkst pieskārienu. Arī bērni, kļūstot vecāki, ikdienas steigā bieži vien glāstus un samīļošanos saņem mazāk nekā, esot pavisam mazi.
Protams, to nosaka arī vecuma īpatnības. Šādos brīžos vakarā pirms naktsmiera Tauriņpieskāriens var ļoti palīdzēt. Masāžas veicējs ir devējs- viņš sniedz savu bezierunu mīlestību otram. Ieguvēji ir abi:)

Cilvēkam ir dotas lielas spējas- nepatīkamo pieredzi izdzēst no apziņas. Taču no sevis neaizbēgsi- viss, kas ar mani (un tevi) ir noticis- gan patīkamais, gan sāpīgais- tas viss dzīvo mūsu ķermeņos. Pavisam burtiski- mēs esam viss, kas ar mums ir noticis...

Ar sirsnīgiem sveicieniem!
Anita.

Izmantotā literatūra: Ričards K. Overlijs. Maigās Bio-Enerģētikas teorija un metodes ikvienam.Biedrība "Maigā Bio-Enerģētika", 2012.

2 komentāri: